вчера пробвах една xenon крушка h7 на моита 156 и немога да я сложа защото отпред на крушката на фара има една ламаринка в която опира въпросния xenon. някои слагал ли е на 156 xenon да ми каже как става и дали тази ламаринка има някакво значение или да я махам????
Известие
Collapse
No announcement yet.
можели да се сложи xenon на алфа 156
Collapse
X
-
-
Е няма да стане с H3. Крушките са H7 за късите и H1 за дългите. И би трябвало да става, ама не знам. Щом казваш, че опира.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
оп
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 9:34 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
1. ксенона е смотан
2. става на 156
3. има специални по-къси крушки дето нямат никви проблеми
4. има пиниз за слагане и на дългите крушки
каде да ги намеря тези по къси xenon крушки h7 за дългите е ясно там са h1 и няма ламаринка отпред която да пречи стават си ама за късите е проблема с тази ламаринка. ако се махне ламаринката какво ще станеalfa 156jtd sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей1. ксенона е смотан
2. става на 156
3. има специални по-къси крушки дето нямат никви проблеми
4. има пиниз за слагане и на дългите крушкиalfa 156jtd sportwagon
Comment
-
По темата:
Драги N, все се каня да мина през офиса и все не смогвам. За ксеноните - пристигнаха, MB ги монтира. Беше някакво приключение, ама епохално направо. Отне 3 дена всичко. Пиша, защото предполагам меракът ти не е минал, обаче трябва да те осведомя за някои подробности. Значи крушките са читави, светят, баластите са наред, MB направо все едно сток са - такова място им намери. Но има един голям, голям проблем. Крушките от въпросната серия са по-дълги от оригиналните. При фара късите освен рефлектор, имат и дефлектор - едно метално калпаче с две крачета. Оказа се, че новите крушки опират във стената на калпчето и посмъртно не могат да бъдат монтирани. MB беше вдигнал ръце и директно ме навиваше да продавам комплекта. Какви ли не варианти обсъждахме. Най-сетне стигнахме до извода, че единственият начин да монтираме крушките е чрез манипулация на дефлекторите - удължаване на крачетата им. MB като факир бърка, струва, с едни малки клещи издърпа зъбците на държачите и с 300 зора изкара металния корпус. Последва рязане, запояване с метални пластинки и след 6-7 часа зор (тъй като сплавта на калпачетата е страшно неподатлива към подобен сорт манипулация) имахме вече удължени дефлектори, последва разпробиване на капаците на фара, което пак е зор и на следващия ден ги поставихме. Звучи лесно, но не е. Да закрепиш дефлекорите е ужас неземен. Съществува риска да изпуснеш корпуса в рефлектори и жална ти майка. Щеш-не щеш трябва да сваляш фар, а то, разбира се, е приключение. MB отново действуваше виртуозно и след още много мъки криво-ляво закрепи скобите които държат крушките (едната се беше изметнала - скобата де) и приключихме. Супер е иначе, но е зор неописуем.Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Comment
-
Първоначално публикувано от DanewRomeoПо темата:
Драги N, все се каня да мина през офиса и все не смогвам. За ксеноните - пристигнаха, MB ги монтира. Беше някакво приключение, ама епохално направо. Отне 3 дена всичко. Пиша, защото предполагам меракът ти не е минал, обаче трябва да те осведомя за някои подробности. Значи крушките са читави, светят, баластите са наред, MB направо все едно сток са - такова място им намери. Но има един голям, голям проблем. Крушките от въпросната серия са по-дълги от оригиналните. При фара късите освен рефлектор, имат и дефлектор - едно метално калпаче с две крачета. Оказа се, че новите крушки опират във стената на калпчето и посмъртно не могат да бъдат монтирани. MB беше вдигнал ръце и директно ме навиваше да продавам комплекта. Какви ли не варианти обсъждахме. Най-сетне стигнахме до извода, че единственият начин да монтираме крушките е чрез манипулация на дефлекторите - удължаване на крачетата им. MB като факир бърка, струва, с едни малки клещи издърпа зъбците на държачите и с 300 зора изкара металния корпус. Последва рязане, запояване с метални пластинки и след 6-7 часа зор (тъй като сплавта на калпачетата е страшно неподатлива към подобен сорт манипулация) имахме вече удължени дефлектори, последва разпробиване на капаците на фара, което пак е зор и на следващия ден ги поставихме. Звучи лесно, но не е. Да закрепиш дефлекорите е ужас неземен. Съществува риска да изпуснеш корпуса в рефлектори и жална ти майка. Щеш-не щеш трябва да сваляш фар, а то, разбира се, е приключение. MB отново действуваше виртуозно и след още много мъки криво-ляво закрепи скобите които държат крушките (едната се беше изметнала - скобата де) и приключихме. Супер е иначе, но е зор неописуем.
даи някакв тел на този маистор да видим какво мойе да измислим че направо се побърквам вече без xenon даже вчера бях решил да ги чупя тия дефлектори дет викаш и едни днес ми викат че без тях щели да ми светят като дълги а не като къси и сега съм в шахalfa 156jtd sportwagon
Comment
-
Другия вариант е да се подложи на цокъла на крушката така че да не опира отпред.
Comment
-
Първоначално публикувано от pioneerДругия вариант е да се подложи на цокъла на крушката така че да не опира отпред.alfa 156jtd sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от enchoПървоначално публикувано от pioneerДругия вариант е да се подложи на цокъла на крушката така че да не опира отпред.
мога ти дам тел на един пич в кържали дето ще свърши работаНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Re: можели да се сложи xenon на алфа 156
Първоначално публикувано от enchoвчера пробвах една xenon крушка h7 на моита 156 и немога да я сложа защото отпред на крушката на фара има една ламаринка в която опира въпросния xenon. някои слагал ли е на 156 xenon да ми каже как става и дали тази ламаринка има някакво значение или да я махам????sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
Comment